Lipiec '21

po wt śr cz pt so nd
28
29
30
1
2
3
4
 
 
 
 
 
 
 
5
6
7
8
9
10
11
 
 
 
 
 
 
 
12
13
14
15
16
17
18
 
 
 
 
 
 
 
19
20
21
22
23
 
 
 
 
 
26
27
28
29
30
1
 
 
 
 
 
 
Zobacz cały kalendarz >
FILTRUJ KONCERTY
Koncerty symfoniczne
Koncerty muzyki kameralnej
Metropolitan Opera live
Dla dzieci - DUA
Dla dzieci - Odkrywcy muzyki
Dla dzieci - Filharmonia z klasą
Dla dzieci - Baby Boom Bum
Imprezy impresaryjne
Kolory Polski
Koncerty szkolne
Nasłuchiwanie
Odznacz wszystkie
Archiwum koncertoweArchiwum informacji

DUA - Warsztat: „Zupa pomidorowa, czyli jak się robi operę?” cz. 2

19 listopada 2016, 11.30 Cena biletu: 30 PLN (w kasie FŁ)

SALA KONCERTOWA FŁ,  godz. 11.30-12.45

Prowadzenie: Przemysław Pogocki

Opera – jak to jest zrobione? Kto jest ważniejszy w operze: kompozytor czy śpiewak? Czy opera to tylko historia i muzyczny skansen? Jak w kilkanaście minut zostać artystą operowym? A wreszcie – czy dyrygent może jeździć na monocyklu?

Wszystkiego dowiesz się jeśli posmakujesz „Zupy pomidorowej” – najkrótszej, zgłoszonej do Księgi Rekordów Guinnessa, opery świata, przygotowanej przez uczniów Państwowej Szkoły Muzycznej I i II st. im. Karola Kurpińskiego w Kutnie pod kierunkiem Przemysława Pogockiego.

Archiwum koncertoweArchiwum informacji