Październik '19

po wt śr cz pt so nd
30
1
2
3
4
5
6
 
 
 
7
8
9
10
12
 
 
 
 
14
16
18
20
 
 
 
 
22
 
28
30
1
2
3
 
 
 
 
 
Zobacz cały kalendarz >
FILTRUJ KONCERTY
Koncerty symfoniczne
Koncerty muzyki kameralnej
Metropolitan Opera live
Dla dzieci - DUA
Dla dzieci - Odkrywcy muzyki
Dla dzieci - Filharmonia z klasą
Dla dzieci - Baby Boom Bum
Imprezy impresaryjne
Kolory Polski
Koncerty szkolne
Salon Przyjaciół Filharmonii Łódzkiej
Odznacz wszystkie
Archiwum koncertoweArchiwum Informacji

DUA - Warsztat: „Zupa pomidorowa, czyli jak się robi operę?” cz. 2

19 listopada 2016, 11.30 Cena biletu: 30 PLN (w kasie FŁ)

SALA KONCERTOWA FŁ,  godz. 11.30-12.45

Prowadzenie: Przemysław Pogocki

Opera – jak to jest zrobione? Kto jest ważniejszy w operze: kompozytor czy śpiewak? Czy opera to tylko historia i muzyczny skansen? Jak w kilkanaście minut zostać artystą operowym? A wreszcie – czy dyrygent może jeździć na monocyklu?

Wszystkiego dowiesz się jeśli posmakujesz „Zupy pomidorowej” – najkrótszej, zgłoszonej do Księgi Rekordów Guinnessa, opery świata, przygotowanej przez uczniów Państwowej Szkoły Muzycznej I i II st. im. Karola Kurpińskiego w Kutnie pod kierunkiem Przemysława Pogockiego.

Archiwum koncertoweArchiwum Informacji

Strona internetowa Filharmonii Łódzkiej im. Artura Rubinsteina zrealizowana w ramach projektu „FŁ100. Stuletnia i nowoczesna Filharmonia Łódzka marką regionalną” współfinansowana przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego oraz z budżetu państwa.