po | wt | śr | cz | pt | so | nd |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | 4 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 13 | 14 | |
15 | 17 | 18 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | |||
FILTRUJ KONCERTY
Koncerty symfoniczne
Koncerty muzyki kameralnej
Metropolitan Opera live
Dla dzieci - DUA
Dla dzieci - Odkrywcy muzyki
Dla dzieci - Filharmonia z klasą
Dla dzieci - Baby Boom Bum
Imprezy impresaryjne
Kolory Polski
Koncerty szkolne
Nasłuchiwanie
Odznacz wszystkie
DUA - Warsztat: „Zupa pomidorowa, czyli jak się robi operę?” cz. 2
19 listopada 2016, 11.30 Cena biletu: 30 PLN (w kasie FŁ)SALA KONCERTOWA FŁ, godz. 11.30-12.45
Prowadzenie: Przemysław Pogocki
Opera – jak to jest zrobione? Kto jest ważniejszy w operze: kompozytor czy śpiewak? Czy opera to tylko historia i muzyczny skansen? Jak w kilkanaście minut zostać artystą operowym? A wreszcie – czy dyrygent może jeździć na monocyklu?
Wszystkiego dowiesz się jeśli posmakujesz „Zupy pomidorowej” – najkrótszej, zgłoszonej do Księgi Rekordów Guinnessa, opery świata, przygotowanej przez uczniów Państwowej Szkoły Muzycznej I i II st. im. Karola Kurpińskiego w Kutnie pod kierunkiem Przemysława Pogockiego.