Kwiecień '18

Zobacz cały kalendarz >
Archiwum koncertoweArchiwum Informacji

DUA - Warsztat: „Zupa pomidorowa, czyli jak się robi operę?” cz. 2

19 listopada 2016, 11.30 Cena biletu: 30 PLN (w kasie FŁ)

SALA KONCERTOWA FŁ,  godz. 11.30-12.45

Prowadzenie: Przemysław Pogocki

Opera – jak to jest zrobione? Kto jest ważniejszy w operze: kompozytor czy śpiewak? Czy opera to tylko historia i muzyczny skansen? Jak w kilkanaście minut zostać artystą operowym? A wreszcie – czy dyrygent może jeździć na monocyklu?

Wszystkiego dowiesz się jeśli posmakujesz „Zupy pomidorowej” – najkrótszej, zgłoszonej do Księgi Rekordów Guinnessa, opery świata, przygotowanej przez uczniów Państwowej Szkoły Muzycznej I i II st. im. Karola Kurpińskiego w Kutnie pod kierunkiem Przemysława Pogockiego.

Q
Archiwum koncertoweArchiwum Informacji

Strona internetowa Filharmonii Łódzkiej im. Artura Rubinsteina zrealizowana w ramach projektu „FŁ100. Stuletnia i nowoczesna Filharmonia Łódzka marką regionalną” współfinansowana przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego oraz z budżetu państwa.